keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Tämän viikon mietteitä sijoittamisesta

Osinkoja on nyt tullut, jonkin verran vielä tulon päällä. Aiempina vuosina sitä ei ole tullut kiinnitettyä huomioita enempää siihen, kuinka paljon osingot ovat vaikuttaneet osakekohteisiin, mitä tulen ostamaan. Nyt täytyy rehellisesti sanoa, että olin hyvin paljon myöhässä.

Lähdin liikkeelle omassa sijoitustrategiassani siitä liikkeelle, että olisin lähinnä omistanut osingon kuukauden verran ennen osingon irtoamista. Olen kymmenisen vuotta seurannut osakkeita, aktiivisemmin viisi vuotta ja tullut siihen tulokseen, että osakkeet tuppaavat nousemaan juuri ennen (1kk) osingon irtoamista enemmän, kun tämä itse osinko on. Jos jollekin on vielä epäselvää, niin osinko kun irtoaa, niin osingon prosentuaalinen osuuden verran osake on miinuksella. Ja jos osingon haluaa itselleen, niin se on omistettava ennen osingon irtoamispäivää. 

Nordean kanssa kävi niin, että tarkoitus oli ostaa sitä ennen osingon irtoamista ja odottaa että kova osakekohtainen osinko saa kurssin nousemaan. Tarkoitus oli Nordea myydä sitten ennen osingon irtoamista ja siirtää verojen maksu loppuvuodelle. Kuitenkin osingon irtoamispäivä läheni ja olin toki jo yli osingon irtoamisen verran voitolla, kuitenkin havaitsin jo porukan myyneen samalla ajatuksella osaketta pois ja osake oli jo ennen osingon irtoamista 3-4 päivää pakkasella.

Kuitenkaan tämä Nordean keikka ei loppujen lopuksi mennyt aivan hukkaan, kun miettii, että sain osingon, Nordeaa kohtuulliseen alta 7,3 euron kurssiin ja sen lisäksi ollaan vielä muutamia prosentteja plussalla. Tämä osake jäänee salkkuun pitkäksi aikaa, sillä pankkiosaketta ei salkussani vielä ole.

Palaillaan myöhemmin vielä osinkoihin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti